Brus

(on)breekbare liefde

‘Wat zou ik tegen je zeggen als je me zou begrijpen? Ik weet het niet. Ik kan me niet voorstellen hoe het zou zijn. Want wat onze band zo sterk maakt is dat we elkaar begrijpen zonder woorden, zonder taal. Ik zie hoe jij je voelt en jij voelt wat ik bedoel.’

De wereld van ernstig meervoudig beperkte mensen is vaak ongezien en onbegrepen. Wie niet beter kijkt, ziet misschien alleen iemand zitten in een rolstoel. Maar je zal verbaasd staan over de levenswijsheid die juist deze mensen bezitten.

Ik was bijna zes jaar toen mijn broertje van tweeëneenhalf ernstig meervoudig beperkt raakte door een zware epilepsieaanval. Ik dacht mijn broertje ‘kwijt’ te zijn, maar er ontstond een diepe band, die mijn leven sterk heeft gevormd.

Om erachter te komen of andere brussen dezelfde ervaring hadden met hun ernstig meervoudig beperkte broer of zus, heb ik voor dit boek de verhalen van twintig brussen verzameld en hun ‘verbondenheid zonder woorden’ vastgelegd op beeld. Ook heeft elke brus een brief geschreven aan hun meervoudig beperkte broer of zus, alsof hij of zij het nu zou kunnen begrijpen.

De verhalen en brieven die je in dit boek leest geven je een inkijk in de levens van mensen met een ernstig meervoudige beperking en hun broers en zussen. Zonder het met woorden te kunnen zeggen vertellen deze mensen hun verhaal aan de personen die dag in dag uit voor ze zorgen en ze lief hebben. Verhalen die maar een ding uitademen; onvoorwaardelijke liefde.

20 families

20 ontroerende levensverhalen

20 brieven

20 (on)breekbare liefdesbanden

Bestel het boek ‘Brus’

Brus, (on)breekbare liefde komt uit in september, maar is nu al te bestellen! Als u het boek nu bestelt betaalt u geen verzendkosten en heeft u het als eerste in huis. Het boek is zeer geschikt als relatie- of kerstgeschenk en kan in grotere aantallen worden afgenomen. Neem daarvoor even contact op via het formulier. 

Over de Auteur

“Fotografie is een krachtig middel dat me verwondert, inspireert en ontroert. In mijn fotografie zoek ik altijd naar authenticiteit en schoonheid, zelfs te midden van gebrokenheid. Omdat ik geloof dat het de wereld een stukje mooier kan maken.”

Pauline Kuiper behaalde haar bachelor Social Works in 2006 waarna ze een aantal jaar werkzaam is geweest in de (jeugd)zorg onder andere als weerbaarheidstrainer. Daarnaast is zij opgeleid als lifestyle- en therapeutisch fotograaf.  Nu is zij actief in haar eigen bedrijf als fotograaf, spreker en coach. Het is haar doel om aandacht te vragen voor mensen met een ernstig meervoudig beperking en hun broers en zussen. Naast haar boek is zij beschikbaar als spreker voor lezingen en gespecialiseerd als fotograaf voor brussen en hun familie.

website boek: paulinekuiper.nl
In samenwerking met Scholten Uitgeverij: scholtenuitgeverij.nl

Boekpresentaties en lezingen

Het is mogelijk om een boekpresentatie of lezing op maat aan te vragen. Vanuit kennis en ervaring geeft een lezing waardevolle informatie en praktische handvatten voor familie en andere betrokkenen. Daarnaast is er ook een lezing die specifiek ontwikkeld is voor de brus zelf.

Fotograaf voor brussen en hun familie

Willen jullie graag mooie familiefoto’s, maar is het lastig omdat een gezinslid een beperking heeft? Boek dan nu een fotoshoot die volledig afgestemd wordt op jullie mogelijkheden. Als brus en fotograaf heb ik me gespecialiseerd om juist jullie gezin mooi op de foto te zetten.

Pin It on Pinterest